Людмил Димитров: Крайно време е да разрешим проблемите на хората в кв.”Нов път”, той е част от Видин 

Окт 02, 2015 ВИДИН Новини Избори 0 2707

Сигурен съм, че с общи усилия можем да отстраним проблемите

"Сигурен съм, че с общи усилия можем да отстраним проблемите, които мъчат хората в кв.”Нов път”. Не може всяка година кварталът да е наводнен при пролетното пълноводие на Дунав и общината да не взима трайни мерки”, каза кандидатът на БСП за кмет на Видин инж. Людмил Димитров при срещата с жители на ромския квартал. Хората се оплакаха, че управленията се сменят, слушат едни и същи обещания, които след това се забравят и остават неизпълнени.

„В така наречения воден цикъл на Видин, който е по-подходящо да наричаме подводен, защото виждаме какво става след всеки дъжд,  са били включени кв.”Нов път” и град Дунавци, но незнайно по каква причина и двете места са извадени от проекта. Ако това не се беше случило, сега щяхте да имате канализация”, коментира инж. Димитров. Той изрази и недоумение защо общината не е поканила местните жители да закупят земята под къщите си,  за да могат да узаконят собствеността си. Според него това трябва да стане на символична цена, а не на непосилни за ромите високи цени, които правят процеса невъзможен.

Кандидатът на БСП и част от листата за общински съветници посетиха и ромския квартал в град Дунавци, където имат идентичен проблем с липсата на канализация.